Miért szükséges az AUTOMATIZÁLÁS?

A szárítás nagyon energiaigényes folyamat - amit még abban az időben is figyelembe vettek, amikor az energia ára a mostani töredéke volt (1970-80-as évek), ezért mindenképpen szükség van a szárítás optimális szabályozására - az általunk gyártott DNSZ nedvességszabályozóval. 
A szárítás folyamatában nagyon fontos - ha nem a legfontosabb - az, hogy a szárítóból távozó termény ne legyen nedvesebb annál, amilyen nedvességértéken megbízhatóan tárolható, ugyanakkor ne legyen szárazabb sem, mert ez jelentős veszteségeket okoz.

A nedvességértéket a gyakorlatban a tornyok mellett használt kis gyors nedvességmérőkkel ellenőrzik, időnként végeznek szárítószekrényes mérést is.

A hagyományos ellenőrzési módszer a következő: a szárítótorony aljánál a kimenő terményből mintát vesznek, aminek mennyisége a méréshez szükséges 10-20 dkg. Ennek alapján állítják a szárító paramétereit ( láng, kitárolás ), miközben a szárító 10-30 t/óra teljesítményű. Az adatokból látható, hogy az ellenőrzött minta mennyisége eltörpül a tényleges szárított mennyiséghez képest.

További gond, hogy a mintavétel megfelelősége attól is függ, hogy a kitároláskor annak elején, vagy a végén veszik ( szakaszos üzemű szárítónál ), illetve milyen helyről veszik a mintát.
További probléma, hogy a mérés a kimeneten történik, amikor a termény már elhagyja a tornyot, tehát a beavatkozás csak utólag, késve történik.


MEGOLDÁS: DNSZ–MP03 nedvességszabályzó

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk